Українців попередили про те, що у вихідні через спалах на сонці на Землю діятиме потужна магнітна буря. Спалах може викликати певні проблеми зі здоров'ям.

Вчені зафіксували потужний спалах, який стався на Сонці 16 травня на його південно-східній стороні.

Спалах на Сонці
Спалах на Сонці

Хоча сонячна пляма не була звернена до Землі, наслідки виверження відчувалися.

Радіація призвела до відключення радіозв'язку в частинах Північної, Центральної та Південної Америки.

Популярні новини зараз
Молодь у Києві запитали, як вони готуються до війни: відповіді, подекуди, шокують Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими Українцям виплатять чималу компенсацію: гроші надходитимуть три місяці Українці можуть залишитися біля розбитого корита: що буде з пенсіями
Показати ще

Геомагнітні хвилі на Сонці. Фото: Youtube
Геомагнітні хвилі на Сонці. Фото: Youtube

Через кілька днів випромінювання від спалаху може посилитися, адже сонячна пляма буде орієнтована на Землю. Про це повідомляє Space.com.

Подорожуючи зі швидкістю світла, випромінювання досягло Землі трохи більше восьми хвилин і іонізувало верхній шар земної атмосфери, викликавши короткохвильове радіовідключення на освітленій Сонцем частині Землі.

Вчені прогнозують, що через обертання Сонця прихована сонячна пляма скоро з'явиться в полі зору Землі і до вихідних "дивитися" просто на нас.

Спалахи на Сонці. Фото: spaceweather.com
Спалахи на Сонці. Фото: spaceweather.com

За прогнозами вчених, викид енергії може досягти Землі вже цими вихідними, 20 травня, а потім - 22 або 23-го.

Через бурю люди можуть відчувати головний біль, нудоту, біль у суглобах, безсоння тощо.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що Землю накриє потужна магнітна буря у квітні: дати та правила, щоб полегшити самопочуття.

Також наш портал інформував, доступний та неймовірно корисний: названий напій, який зміцнює серце, захищає від інфекцій та продовжує життя.


Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, на Сонці вибухнула незвичайна пляма: Землю накриє хвиля потужної магнітної бурі