Для українських чоловіків, які планують найближчим часом вирушити за кордон, є дуже важливі новини. Справа в тому, що під час воєнного стану та загальної мобілізації виїжджати з країни можуть лише певні категорії чоловіків, однак і на цих громадян може чекати додаткове "завдання".

Перейдемо до суті, на чоловіків, які можуть виїхати, чекає додаткова співбесіда. Прикордонники перевірять документи і за потребою порушать деякі питання.

Про це стало відомо завдяки інформації від адвоката та консультанта компанії Nota Group Антона Маринича.

Виїзд за кордон, скріншот: YouTube
Виїзд за кордон, скріншот: YouTube

За його словами, незалежно від категорії осіб, які перетинають кордон, обов'язковою умовою є перевірка документів громадян працівниками Держприкордонслужби.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн "Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу
Показати ще

На кордоні перевіряють документи, що підтверджують право тієї чи іншої людини на виїзд із країни. Також вони можуть проводити співбесіду, щоб упевнитись у правдивості наданих їм документів.

Прикордонники, фото: Facebook
Прикордонники, фото: Facebook

Прикордонники можуть ставити на перший погляд абсолютно звичайні питання, наприклад, запитуючи у батька трьох дітей, якому виїзд дозволено, їхні імена. У цьому випадку звернути увагу можна на те, чи плутається чоловік у своїй відповіді. Також можуть уточнювати відомості з документів про групу інвалідності та її причину.

Така співбесіда триває близько 10-15 хвилин. Основною його метою є необхідність визначити, що людина, яка виїжджає за кордон, надала правдиві документи і є всі підстави для пропуску цього в іншу країну.

Нагадаємо, українським водіям масово надходять незаконні штрафи: як не втратити права та гроші.

Раніше повідомлялося, мобілізація в Україні: кого не зможуть примусово забрати до лав ЗСУ.

Також, як чоловік може законно виїхати за кордон – у Держприкордонслужбі роз'яснили деталі.