В Україні рекордно подорожчала морква і зараз її запаси у фермерів майже закінчуються. Така ситуація виникла через значно менший урожай. Втім, уже незабаром ціни мають поповзти вниз. Про це заявив виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин в ефірі інформаційного телемарафону.

Експерт зазначив, що проблеми з морквою в Україні виникли через значно менший урожай. Фермери не змогли зібрати деякі поля, оскільки були сильні дощі. Аналогічна ситуація була й у країнах ЄС. На даний момент імпортувати овоч із Європи досить дорого, що суттєво впливає на внутрішні ціни.

Морква, скріншот: YouTube
Морква, скріншот: YouTube

Олег Пендзин заявив, що на ринку вже почала з'являтися молода морква, але ціни на неї поки що "кусаються". Сезон розпочнеться приблизно з середини червня і тоді очікується суттєве зниження вартості овочів.

Овочі та фрукти. Фото: скрін youtube
Овочі та фрукти. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Вже почала з'являтися молода морква. Вона приблизно за такою ціною, як морква минулого врожаю. На жаль, її сезон ще не розпочався - приблизно з середини червня місяця ми матимемо в повному обсязі моркву цьогорічного врожаю з відкритого ґрунту, що дасть нам достатньо. серйозне здешевлення", - зазначив експерт.

Раніше портал Знай повідомляв, далі - тільки дорожче: українців засмутили прогнозом цін на цибулю, чи буде здешевлення.

Також наш портал інформував, печериці, помідори та болгарський перець: супермаркети порадували зниженням цін, скільки можна заощадити.

Крім того, ми писали, ні в суп, ні посмажити: в Україні підстрибнули ціни на картоплю, скільки просять за "другий хліб".