Хто має право на дострокову пенсію

В Україні йде війна і майже всі кошти державного бюджету спрямовуються на оборонну сферу держави. Але, незважаючи на це, уряд вживає необхідних заходів, які дозволяють зберігати пенсії та пільги українським пенсіонерам.

Достроково вийти на заслужений відпочинок можуть матері тяжкохворої дитини, якій не встановлена ​​інвалідність.

Таку можливість передбачено статтею 115 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Догляд за пенсіонером, скріншот: YouTube
Догляд за пенсіонером, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нова мінімальна зарплата в Україні: пообіцяли майже 9 тисяч гривень

Непроста економічна ситуація в нашій країні через російську збройну агресію не дозволяє належним чином забезпечувати рівень зростання мінімальної заробітної плати. Основним цільовим напрямом для уряду є забезпечення фінансами оборони нашої країни.

І все ж мінімальна заробітна плата у 2023 році може змінитися.

Депутати внесли відповідний законопроект №8431.

Автори законопроекту пропонують ще двічі цього року збільшити "мінімалку".

Зарплата в Україні, кадр з відео
Зарплата в Україні, кадр з відео

Світлана Лобода збирається дати благодійний концерт, але її завалили хейтом: "Тіматі з Леонтьєвим запрошували?"

Світлана Лобода потрапила до шквалу негативних коментарів від українців після того, як Osocor Residence оголосила концерт артистки 25 серпня у Києві.

Osocor Residence анонсували благодійний захід 25 серпня, де відбудеться збирання коштів для Охматдиту. Але головною гостею буде Лобода.

Українців обурила присутність співачки, вони назвали це відбілюванням репутації артистки, яка працювала в РФ з 2014 року і не зважала на війну.

Світлана Лобода. Фото: Youtube
Світлана Лобода. Фото: Youtube

Занижених тарифів більше не буде: українців змусять сповна заплатити за електроенергію

В Україні активно обговорюється питання запровадження нових тарифів на електроенергію. Натомість директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко заявив, що для населення необхідно запровадити ринкові ціни на електроенергію та монетизацію субсидій для вразливих споживачів.

Експерт вважає, що повністю відновити енергетичний сектор можна лише позбувшись радянської системи занижених тарифів. За його словами, єдиний правильний шлях – запровадження ринкових цін для українців.

Тарифи на світло, скріншот: Facebook
Тарифи на світло, скріншот: Facebook

Батон за 35 грн? Українцям показали, як до кінця 2023 року зміняться ціни на хліб, гречку та рис

Тепер українці, які постійно ходять на ринок чи супермаркети за поповненням домашніх запасів їжі, мають чітке уявлення, якими будуть ціни до кінця поточного року в Україні. Зокрема, експерти змогли спрогнозувати вартість хліба, гречки та рису.

Про це стало відомо завдяки даними Держстату та свіжої інформації від експертів із ринку гастрономічних продуктів, пише "Хвиля".

Хліб станом на травень 2023 року продовжує дорожчати. За даними Держстату, за березень цього року хліб зріс у ціні на 0,3%, а з початку року – на 3,3%.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube