Столична візитівка, київська перепічка злетіла в ціні: скільки просять

Київська перепічка. Фото: Youtube
Київська перепічка. Фото: Youtube

Київська перепічка — це гаряча сосиска у дріжджовому тісті, яку обсмажують у фритюрі. Заклад знаходиться у самому центрі столиці — на Богдана Хмельницького, 3. Столичний фастфуд згадують у деяких сучасних путівниках та туристичних сайтах, як одну з кулінарних візитівок міста. Вага перепічки становить приблизно 150 г. Страва згадується у деяких сучасних путівниках і туристичних онлайн-ресурсах - TripAdvisor, Foursquare, Lonely Planet. Заклад розташований у старовинному домі, і працює з 9 до 21 години. Перепічку почали продавати у 1981 році за 22 копійки. У 2010-х страву довгий час можна було купити за 4,5 гривні. У 2015 році вона подорожчала до 8 грн, а потім щороку ціна підіймалася на 1-3 гривні. У 2021 році вона вже коштувала 25 грн, а на початку 2022-го - 30. А тепер ціна становить 40 гривень.

Суд визнав мобілізацію незаконною після звернення українця: у чому суть рішення

Мобілізація. Фото: Youtube
Мобілізація. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

З'явилася інформація про багатодітного батька, який оскаржив у судовому порядку свій призов на військову службу. Згідно з інформацією волонтерського руху "Адвокати ЗСУ", поданої Романом Лихачовим, чоловік подав до суду адміністративний позов до територіального центру комплектування. У своєму позові він просив визнати незаконними дії, пов'язані з його закликом на військову службу, оскільки він є батьком 3 дітей віком до 18 років. Він послався на положення статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію".

Влад Яма на сонечку у Маямі вирішив нагадати про свій патріотизм: "У житньому полі та вишиванці"

Влад Яма. Фото Instagram
Влад Яма. Фото Instagram

Відомий український хореограф та суддя шоу "Танці зі зірками" Влад Яма, який з перших днів війни виїхав за межі України та викликав хвилю хейту в українців, продовжує розміщувати контент який викликає тільки обурення у українців. Після 24 лютого зірки українського шоу-бізнесу показали своє справжнє обличчя. Відомий український танцюрист Влад Яма виїхав з усією родиною ще в перші дні повномасштабного вторгнення росії. Такий вчинок Влада дуже обурив українців, адже коли велика кількість чоловіків призовного віку в Україні зараз віддають свої життя заради майбутнього та безпеки нашої держави. Нещодавно Влад на своїй сторінці в Instagram опублікував світлину на якій разом зі своєю дружиною Ліліаною показали свої вишиванки на фоні жовтого пшеничного поля та синього неба.

Перекупники нещадно дурять селян: за якими цінами скуповують картоплю та потім перепродують

Картопля. Фото: Youtube
Картопля. Фото: Youtube

Приїзд заготівельників картоплі у села – подія неабиякої ваги. Селяни з картоплею збираються на визначеному місці й займають чергу за кілька годин до приїзду оптовиків. Селяни скаржаться, що вирощувати картоплю зовсім не вигідно, за такої ціни не вдається навіть перекрити затрат, не те що заробити. За словами начальника відділу рослинництва і технічної політики управління АПР Волинської облдержадміністрації Олександра Книша, ціну на картоплю формує ринок. Минулоріч вона добре вродила, відповідно, попит перевищив пропозицію. Тому аграрії мусять її збувати за безцінь. Нинішнього року ситуація змінилась.

"РФ зовсім не захищена": російські добровольці окопуються у Білгородські області

паніка у Бєлгороді
паніка у Бєлгороді

Через "контртерористичні операції" у Білгородській області росія хоче перекинути туди додаткові війська, які зараз воюють на українській території. У Білгородській області відучора триває "контртерористична операція", яку проводить Легіон "Свобода Росії" та "Російський добровольчий корпус" (РДК) для звільнення Росії від путінського режиму. Про перекидання російських військ з фронту, РБК-Україна повідомило джерело в українській розвідці. За інформацією розвідки, командування західного військового округу Росії ухвалює рішення про оперативне перекидання окремих боєздатних підрозділів через "ускладнення обстановки" на кордоні у Білгородській області.