В Україні триває повномасштабна війна та діє заборона на виїзд за кордон чоловіків віком від 18 до 60 років. Найбільше заборона вплинула на заробітчан, які раніше їздили на роботу до країн ЄС. Багатьох інтернує, чи можна виїхати з України, якщо має робочу візу, у Держприкордонслужбі дали вичерпну відповідь.

Якщо чоловік має робочу візу країни ЄС, то вона не дає йому жодного права на виїзд з України. У Держприкордонслужбі пояснили, що робочі візи, які видаються іноземними державами, не є підставою для виїзду із країни військовозобов'язаних громадян.

Виїзд за кордон, скріншот: YouTube
Виїзд за кордон, скріншот: YouTube

Водночас прикордонники наголошують, що за робочою візою можуть виїхати чоловіки, які мають документи, що підтверджують статус особи, яка не підлягає заклику під час мобілізації та має право на виїзд з України.

Виїзд закордон, скріншот з відео
Виїзд закордон, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Візи іноземних країн не підтверджують постійне проживання за кордоном та не дають право на виїзд військовозобов'язаним", - зазначили у Держприкордонслужбі.

До речі, раніше в Держприкордонслужбі заявляли, що чоловіків, які втекли від служби за кордон, буде повернено в Україну та понесуть відповідне покарання. Для вирішення цього завдання Україна співпрацює з країнами ЄС та Молдовою.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, не так швидко, хлопця: на українців, які зібралися виїхати за кордон, чекає ретельна перевірка.

Також наш портал інформував, що українець отримав неприємний штраф за ігнор повістки, яку не вручали: адвокат пояснив, що робити.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що три категорії чоловіків можуть отримати повістку влітку 2023 року: хто підпадає під мобілізацію.