В Україні фіксується значне зниження цін на полуницю, проте є ймовірність того, що вартість ягоди знову підскочить. Про це інформує "Терен".

За місяць вартість полуниці в Україні знизилася майже втричі. Ягода зараз пропонується за ціною від 50 до 100 гривень за кілограм. При цьому кілька тижнів тому цінники сягали 200 гривень за кіло.

Полуниця. Фото: youtube
Полуниця. Фото: youtube

"Прилавки переповнені полуницею із Закарпаття. Їхня ціна на ринку від 50 до 100 гривень за кілограм залежно від розміру ягоди. У той час як кілька тижнів тому вартість коливалася від 150 до 200 гривень за кілограм", - йдеться у сюжеті.

Полуниця. Фото: Youtube
Полуниця. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Зазначається, що на ринку з'явилася не лише теплична полуниця, а й ґрунтова. Різке підвищення пропозиції спровокувало обвал цін. Однак популярна ягода може знову подорожчати. За словами продавців, це станеться, якщо в Україні зіпсується погода і температура повітря знизиться. Тоді ягід поменшає і цінники почнуть рости.

Варто зазначити, що якщо полуниця стала доступнішою для українців, то черешні поки лякають цінами. На ринку вартість літньої ягоди сягає 1200 гривень за кілограм.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, потрібно дочекатися літа: в Україні прогнозують суттєве зниження цін на популярний овоч.

Також наш портал інформував, печериці, помідори та болгарський перець: супермаркети порадували зниженням цін, скільки можна заощадити.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ні в суп, ні посмажити: в Україні підстрибнули ціни на картоплю, скільки просять за "другий хліб".