Відкривши рибні консерви не завжди можна спожити саме ту рибу, про яку заявлено на етикетці. Назви різних видів риб не завжди ідентичні з кулінарними.

Про це розповів доктор біологічних наук Леонід Горобець. У консервну банку з написом "сардини в маслі" нерідко кладуть оселедець, а "балтійські шпроти" — роблять, наприклад, з хамси.

Консервована риба. Фото: Youtube
Консервована риба. Фото: Youtube

Якщо в бляшанці з написом "Сардини" ви побачите товсті шматки риби, то будьте впевнені — це оселедець. Чимало споживачів люблять консервовану кільку. Але не факт, що в банці буде саме кілька — в неї можуть покласти тюльку, шпроти, анчоуси, хамсу або якусь іншу дрібну рибку (що зловили, те й законсервували), — каже науковець.

У нашій країні та в Європі це питання не регулюються законом.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Консервована риба. Фото: Youtube
Консервована риба. Фото: Youtube

Щодо лосося, то його смак сильно залежить від того, чим цю рибу вигодовували.

В торговельній мережі продаються види риб, до яких споживачу слід ставитися з обережністю. Варто бути обережними з масляною рибою, бо вона дуже важко перетравлюється.

Якщо з’їсте її понад 100 грамів, можуть виникнути проблеми зі шлунком. Небезпека криється в тому, що ця риба витримує перенаселення і низький рівень гігієни в цистернах, де її вирощують.

Тому в кларієвому сомі можуть в значній кількості накопичуватися токсини, а він все одно житиме. Але все залежить від виробника. Сом із сумлінних акваферм безпечний, смачний і поживний, з кустарних — шкідливий.

Нагадаємо, ми писали, що українські супермаркети різко знизили ціни на помідори, огірки та зелень: можна забути про город.

Як повідомляв "Знай.ua" улюблені салати влетять у копійчину: у супермаркетах дорожчає консервована кукурудза та горошок.

Також "Знай.ua" інформував, водій маршрутки взяв пасажирів у "заручники": не передали за проїзд.