Відкривши рибні консерви не завжди можна спожити саме ту рибу, про яку заявлено на етикетці. Назви різних видів риб не завжди ідентичні з кулінарними.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПро це
Якщо в бляшанці з написом "Сардини" ви побачите товсті шматки риби, то будьте впевнені — це оселедець. Чимало споживачів люблять консервовану кільку. Але не факт, що в банці буде саме кілька — в неї можуть покласти тюльку, шпроти, анчоуси, хамсу або якусь іншу дрібну рибку (що зловили, те й законсервували),
У нашій країні та в Європі це питання не регулюються законом.
Щодо лосося, то його смак сильно залежить від того, чим цю рибу вигодовували.
В торговельній мережі продаються види риб, до яких споживачу слід ставитися з обережністю. Варто бути обережними з масляною рибою, бо вона дуже важко перетравлюється.
Якщо з’їсте її понад 100 грамів, можуть виникнути проблеми зі шлунком. Небезпека криється в тому, що ця риба витримує перенаселення і низький рівень гігієни в цистернах, де її вирощують.
Тому в кларієвому сомі можуть в значній кількості накопичуватися токсини, а він все одно житиме. Але все залежить від виробника. Сом із сумлінних акваферм безпечний, смачний і поживний, з кустарних — шкідливий.
Нагадаємо, ми писали, що українські супермаркети різко знизили ціни на помідори, огірки та зелень: можна забути про город.
Як повідомляв "Знай.ua" улюблені салати влетять у копійчину: у супермаркетах дорожчає консервована кукурудза та горошок.
Також "Знай.ua" інформував, водій маршрутки взяв пасажирів у "заручники": не передали за проїзд.