Чимало українців вже звикли до зростання цін на продукти, хоча невдоволення не вщухає. Так, великі супермаркети в черговий раз оновили вартість олії, але одна з торгових марок навіть подешевшала наприкінці весни.

Свіжі дані про ціни на олію показали аналітики порталу "Мінфін". Згідно з ними, на 28 травня пляшка 850 мл торгової марки "Олейни" рафінованої коштуватиме покупцям у середньому 64,73 грн, а місяць тому цінники був на 5 гривень меншим - 59,51 грн.

Вартість цієї олії 850 мл коливається в залежності від вибору супемаркету. Найдешевший варіант в Ашані - 64,50 грн, трохи дорожче в Новусі та Метро - 64,99 грн і 64,70 грн відповідно.

Ціна на масло в Ашані, скріншот
Ціна на масло в Ашані, скріншот

Інша популярна торгова марка рафінованої олії "Щедрий Дар" впала в ціні, але не так суттєво. Різниця становила лише 44 копійки. У середньому за пляшку на 850 мл доведеться віддати 64,8 грн.
Найвигідніше купити даний продукт у Варусі по 62,50 грн, а дорожче в Новусі та Ашані – 64,49 грн та 67,40 грн відповідно.

Варто зазначити, що виробники очікують нарощування експорту насіння соняшника, що може призвести до скорочення виробництва соняшникової олії та зупинки олійних підприємств. У результаті, покупці можуть відчути зростання цін на даний продукт.

Нагадаємо, ціни кусаються сильно, не кожен гаманець потягне: скільки просять за полуницю та черешню наприкінці травня.

Раніше ми писали про те, що українські супермаркети різко знизили ціни на помідори, огірки та зелень: можна забути про город