Каші корисні і їх рекомендують їсти на сніданок, щоб насититись та підживити організм мікроелементами, які в них присутні.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяГречка багата на амінокислоти, залізо, вітаміни - В1, В2, В6, РР, Р, рутин. Добре засвоюються в організмі й мінеральні речовини — йод, солі, кальцій, фосфор, щавлева кислота. Ці вітаміни та мінерали ні про що нам не говорять, тому лікарі зазначають. Тому медики
1. Споживання гречки корисне для тих, хто має проблеми з серцево-судинною системою. Гречка допомагає знизити рівень холестерину в крові та регулює артеріальний тиск. Елементи, що входять до складу гречки, збільшують еластичність кровоносних судин.
2. Також ця каша стане в пригоді нервовій системі. Вона покращує психоемоційний стан та нормалізує сон. Досягається це завдяки наявності вітамінів групи В.
4. Мінерали, які багаті на гречку, сприяють зміцненню кісток і зв’язок в організмі людини.
5. Також ця каша повинна бути в меню людей, які страждають на анемію. Продукт допомагає підвищити гемоглобін.
6. Надзвичайно корисна гречка і для жінок. Вона покращує стан шкіри та волосся.
7. Гречана каша містить вагому кількість рослинного білка, який дуже швидко засвоюється організмом, допомагаючи зберегти свою вагу в нормі, не набираючи зайвих кілограмів. Адже не дарма є безліч дієт, де головним продуктом виступає саме гречка.
Нагадаємо, ми писали, що в Україні збільшили площі посіву гречки, що буде з цінами.
Як повідомляв "Знай.ua" від печії до болю у животі: ендокринолог пояснив, кому небезпечно вживати гречану кашу.
Також "Знай.ua" інформував, чи потрібно промивати гречку перед варінням - кулінари можуть робити серйозну помилку.