У Держприкордонслужбі спростували інформацію у деяких ЗМІ про нібито заборону виїзду з України 17-річним юнакам.

Прикордонники запевняють, що після запровадження воєнного стану обмежено виїзд громадянам України чоловічої статі віком від 18 до 60 років (окрім визначених винятків). Прикордонники спираються на постанову Кабміну №57 Про затвердження Правил перетинання державного кордону громадянами України.

Перетин кордону, скріншот з відео
Перетин кордону, скріншот з відео

На 17-річних юнаків ці обмеження не розповсюджуються! – наголошують у ДПСУ.

Фізична особа після досягнення 16-річного віку має право на вільний самостійний виїзд за межі України.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись
Показати ще

Перетин кордону. Фото: скрін youtube
Перетин кордону. Фото: скрін youtube

Державна прикордонна служба України забезпечує оформлення громадян на державному кордоні, відповідно до норм законодавства та Правил перетинання державного кордону громадянами України, що затверджені Постановою Кабінету Міністрів України від 27.01.1995 № 57, — зазначили в ДПСУ.

Нагадаємо, ми писали, що назад в Україну пускатимуть тільки за гроші: що задумала влада для порушників які втекли закордон?

Як повідомляв "Знай.ua" чоловіки можуть виїхати за кордон, не дивлячись на мобілізацію: юрист розповів, хто може вирватися на 30 днів.

Також "Знай.ua" інформував, не так швидко, хлопчику: на українців, які зібралися виїхати за кордон, чекає ретельна перевірка.