Але вас здивує, які шлюби можливі в Україні. Попри те, що шлюб це особиста справа кожного, не всі пари можна офіційно зареєструвати.

Існує перелік випадків, коли це зробити неможливо. Про це повідомляє Міністерство юстиції.

Укладання шлюбу, фото: uainfo.org
Укладання шлюбу, фото: uainfo.org

Зазначається, що у шлюбі між собою не можуть перебувати рідні (повнорідні та неповнорідні) брат і сестра. Зверніть увагу, що повнорідними є брати й сестри, які мають спільних батьків. А неповнорідними є брати й сестри, які мають спільну матір або спільного батька.

Державна реєстрація шлюбу не здійснюється між: двоюрідними братами та сестрами, а також рідними тіткою, дядьком та племінником чи племінницею.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Реєстрація шлюбу, facebook.com/minjust.official
Реєстрація шлюбу, facebook.com/minjust.official

Однак за рішенням суду офіційно одружитися можуть рідна дитина усиновлювача та усиновлена ним дитина, а також дві усиновлені дитини, адже вони не є повнорідними.

Також цікаво, що усиновлювач та усиновлена ним дитина, не можуть зареєструвати шлюб. Проте якщо усиновлення скасують, такий шлюб може стати законним.

Зазначимо, що українцям значно спростили життя, дозволивши подавати заяву про державну реєстрацію шлюбу онлайн. Так само дистанційно можна сплатити адміністративний збір, проте домовлятися про додаткові послуги та оплачувати їх потрібно безпосередньо у РАЦСі.

Нагадаємо, ми писали, що весілля, вінчання чи співжиття: який варіант варто вибрати, якщо не хочете проблем, відповідь церкви.

Як повідомляв "Знай.ua" українцям розповіли як можна розлучитися під час війни, якщо один з подружжя перебуває закордоном.

Також "Знай.ua" інформував, жінка відшукала у чоловіка 500 тисяч доларів при розлученні, які він ховав у криптовалюті: "Ми ніколи не..."