Доходи українців під час повномасштабного вторгнення росії дуже сильно знизилися, а багато хто просто втратив свої джерела заробітку. Однак в країні залишаються люди, які незважаючи на війну та кризу, мають мільйонні статки.

За 2022 рік, коли в Україні була дуже напружена економічна ситуація і ринок праці сильно страждав, кількість офіційних мільйонерів зросла. Про це пише Інформатор.

Безробіття. Фото: скрін youtube
Безробіття. Фото: скрін youtube

Такі дані надав голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев. Згідно з підрахунками, у 2022 році кількість українців з мільйонами на рахунках стала більшою - з 8177 до 9511 осіб.

Із цього числа на Дніпропетровщині офіційно зареєстровано 373 громадян, які мають мільйонний стан і вище.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Гетьманців стверджує, що цей факт зовсім не говорить про те, що реальні прибутки в країні почали зростати. Це показник того, що українці відповідально ставляться до декларування своїх доходів, що є обов'язковою процедурою згідно із законом.

Статистика декларувань громадян у 2023 році, скріншот
Статистика декларувань громадян у 2023 році, скріншот

Крім того, українцям показники статистики щодо декларування доходів у 2023 році. До 25 травня подали 169 тисяч відповідних документів, у яких задекларовано 114 493,3 мільйонів гривень доходів.

Нагадаємо, скільки українці заборгували за комуналку під час війни: сума вражає

Раніше ми писали, що безробітним роздадуть 26 800 гривень: на що можна пустити кошти

Також портал Знай.ua писав, що українцям дозволять користуватися заарештованими рахунками: які будуть обмеження