У квітні 2023 року в Україні зафіксували зниження цін на низку популярних продуктів, зокрема на буряки, курячі яйця та крупи. Про це повідомляє пресслужба Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки".

Так, дані моніторингу показують, що у квітні проти березня найсильніше подешевшали буряки, яйця та гречана крупа - на 9,9%, 8,4% та 4,25% відповідно. Також знизився цінник на рис та соняшникову олію - на 1,6% та 1,4% відповідно. Пшеничні крупи втратили в ціні лише 1,1%.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Зовсім трохи знизилися ціни на картоплю і пастеризоване молоко - на 0,6%. Також на 0,4% подешевшало пшеничне борошно, а цукор - на 0,3%.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче
Показати ще

Практично не змінилася вартість макаронних виробів з м'яких сортів пшениці, ячних круп, вершкового масла, сала та м'яких сирів – здешевлення становило близько 0,1-0,2%.

"Лідерами зростання споживчих цін на продукти харчування проти грудня 2022 року у квітні поточного року стали морква (+96,5%), капуста білокачанна (+83,5%) та цибуля ріпчаста (+72%)", - зазначають аналітики.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні різко впали ціни на полуницю, але "акція" може швидко закінчитися: коли чекати на подорожчання.

Також наш портал інформував, печериці, помідори та болгарський перець: супермаркети порадували зниженням цін, скільки можна заощадити.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, немає грошей на хліб, будемо їсти тістечка: українські супермаркети оновили ціни на цукор, яйця та соняшникову олію.