В Україні продовжують зростати ціни майже на всі овочі та фрукти, але деяка продукція у цьому сегменті, хоч і незначно, але дешевшає. Так, супермаркети знизили ціни на банани та виноград. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

В українських супермаркетах здебільшого спостерігається зростання цін на продукти харчування та лише поодинокі випадки здешевлення. Так, наприклад, серед популярних фруктів, трохи доступнішими стали банани та виноград.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Банани

Станом на 30 травня кілограм бананів у середньому коштуватиме 63,05 гривні. Для порівняння, у квітні вартість фрукта складала 67,00 гривні за кіло. Банани можна знайти за ціною від 62,80 до 63,50 гривні за кілограм, залежно від мережі супермаркетів.

Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін
Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Виноград

Середня вартість винограду наприкінці травня становить 183,15 гривні за кілограм. У квітні цінник був більш ніж на 4 гривні вищими – 187,25 гривні за кілограм. Найвигідніший цінник на виноград у Metro – 124,70 гривні за кіло. Найдорожче виноград у мережах Auchan та Novus – 199,00 та 219,00 гривні за кіло відповідно.

Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін
Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв задоволення, яке влетить у копійчину: в Україні різко подорожчали популярні м'ясні продукти.

Також наш портал інформував, українські супермаркети різко знизили ціни на помідори, огірки та зелень: можна забути про город.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, від 120 гривень за кіло і вище: скільки коштуватиме полуниця в популярних супермаркетах, огляд цін.