Про це повідомив один з ініціаторів створення вітчизняних бойових безпілотників підприємець і волонтер Юрій Голик, який показав дрон в оновленому копусі.

Як зазначив волонтер, нові безпілотники зможуть перебувати в повітрі приблизно півтори години й за своїм функціоналом мають шанс замінити Мавіки.

українські ударні БПЛА
українські ударні БПЛА

“Гадаємо, що ці безпілотники буде зручно застосовувати невеликими ескадриліями для супроводу штурмових груп. Кілька безпілотників може завдавати ударів по вогневих точках окупантів, несучи по три кілограмові боєприпаси кожен. І одночасно коригувати перебіг бою”, — написав Юрій Голик.

Підприємець додав, що ці дрони незабаром відправляться у бойові точки. Крім того, через два тижні перша партія планерів-розвідників з дальністю польоту 25-35 км також буде допомагатимуть нашим військовим виконувати бойові задачі.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще