Стало відомо про винесення вироку матері в одному із західних регіонів України щодо її неправильного догляду за місячною дитиною.

Її маленькому синові загрожувала серйозна небезпека, і він потрапив до реанімаційного відділення з критично низькою вагою... через недбальство жінки.

Народження дитини. Фото: Youtube
Народження дитини. Фото: Youtube

Рішення Жовківського районного суду таке — мати була засуджена за систематичне вживання алкоголю і відсутність належної уваги своїй 4-місячній дитині... її розвиток не відповідав нормам для її віку, оскільки вона важила всього 2,7 кілограма.

Згідно з матеріалами слідства, жінка, проживаючи в селі Сопошин, мала сина, який потребував спеціального догляду через діагнози, поставлені йому від самого народження. У нього був виявлений неонатальний сепсис, вада серця, некротизуючий ентероколіт, вроджена пневмонія та інвазивний кандидоз.

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Протягом першого року життя хлопчика його мати систематично зловживала алкоголем і не виконувала своїх обов'язків для догляду за дитиною. Вона не годувала його спеціальною калорійною сумішшю, не забезпечувала належних умов та не забезпечувала необхідного медичного супроводу.

Пологовий будинок, скріншот: YouTube
Пологовий будинок, скріншот: YouTube

2 січня 2023 року, коли хлопчику було лише 4 місяці та 20 днів, його важка фізична кондиція призвела до госпіталізації з критично низькою масою тіла – всього 2700 грамів. Медичний персонал стверджує, що стан дитини був критичним, коли його доправили до лікарні.

Під час судового засідання Аріна Фліс визнала свою провину та розповіла, що не перебувала на обліку під час вагітності... бо дізналася про неї лише у день пологів.

У серпні 2022 року вона відчувала біль у животі та звернулася за допомогою до "швидкої", і саме 12 серпня народила хлопчика на 33-34 тижні вагітності. Вона також стверджує, що після виписки з лікарні вона взяла дитину на облік до педіатра та хірурга.

Жінка не розуміє, чому її сина забрали до закладу опіки, і стверджує, що годувала його кожні три години. Однак і не заперечує того, що пов'язала своє життя з алкоголем, хоча на цьому етапі перебуває на лікуванні. Вирок становив два роки тюремного ув'язнення, які були змінені на випробувальний термін.

Нагадаємо, 5-річна дівчина народила здорового сина і вижила сама: батькове ім'я ретельно ховається

Як повідомляв "Знай.uа", одеситка збирала гроші катам Маріуполя та Херсона: що призначив їй суд

Знай.uа писав, виплати вагітним та молодим сім'ям: що зміниться