Митрополит Петро Лебідь, який найбільше запам'ятався українцям як "Паша Мерседес", є дуже специфічною персоною.

Його підозрюють у виправдовуванні збройної агресії рф та приниженні громадян у зв'язку з релігійними переконаннями, проте митрополит Переяславський та Вишневський ПЦУ Олександр (Драбинко) пояснив поведінку колеги тим, що він хворий і спеціально створює собі такий образ.

Паша "Мерседес". Кадр: "Youtube"
Паша "Мерседес". Кадр: "Youtube"

За словами Переяславського, про Лебедя не можна сказати, що він не любить Україну. Митрополит – це "продукт" радянського священика, вихідця з 70-80 років минулого століття, така махрова "брєжнєвщіна". Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Телеграф" і заявив, що знайомий із Павлом багато років.

Митрополит нібито навмисне створює собі скандальний образ, але захворювання теж позначається на його поведінці. Йдеться про діабет.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Це театр одного актора. Він створює навколо себе скандальну атмосферу, а його коник – протиставлення своєї думки, думці загальній, або думці здорового глузду. Тим паче, діабет дає про себе знати, а все в організмі людини пов’язано – здоров’я фізичне відображається на поведінці", - заявив Олександр.

Митрополит Павло "Мерседес" з путіним, скріншот: YouTube
Митрополит Павло "Мерседес" з путіним, скріншот: YouTube

Раніше ми писали про те, що в Україні засадили у в'язницю двох священиків УПЦ МП за розпалювання ненависті: потрапили на гаряченькому

Як повідомляв Знай.ua, митрополит Паша "Мерседес" відкрито загрожує президенту Володимиру Зеленському: "Бійтеся, горе вашій родині..."

Також портал Знай.ua писав, що московські попи згадали, як молилися про Зеленського: тепер просять, щоб не виганяв із Лаври