Верховна Рада 30 травня ухвалила рішення знизити граничний вік призову на строкову військову службу з 27 до 25 років. Тобто у мирний час громадяни, які досягнуть 25 років, будуть звільнені від армії. Однак нововведення обіцяє збільшення повісток зараз, під час воєнного стану.

Нардепи зробили те, що обіцяли – знизили вік призову на строкову службу з 27 до 25 років, але таке скорочення може вплинути на проведення мобілізації в Україні, попереджають у виданні "Телеграф".

Вручення повістки, скріншот: YouTube
Вручення повістки, скріншот: YouTube

Зараз на фронт можуть відправити людину, яка досягла 25-річного віку і не має досвіду у військовій службі, а до цього могли мобілізувати лише з 27 років.

Коли Верховна Рада ухвалювала таке рішення, вона якраз і керувалася тим, щоб залучити до мобілізації якнайбільше молодих українців. Таку причину озвучили у Міноборони.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Якщо військовозобов'язаний не проходив службу раніше, його можуть закликати лише на строкову службу, проте під час воєнного стану її скасували. Тобто в Україні є безліч громадян, які звільнені від строкової служби та мобілізації.

Мобілізація, фото: Unian
Мобілізація, фото: Unian

Раніше ми писали про те, що чоловіки можуть виїхати за кордон не дивлячись на мобілізацію: юрист розповів, хто може вирватися на 30 днів

Як повідомляв Знай.ua, "Теплові пастки та відеокамери по всій лінії кордону": Міністр МВС розповів, що чекає на українців, які не законно перетнули кордон

Також портал Знай.ua писав, як швидко українці можуть опинитися на фронті після вручення повістки: на довгу підготовку сподіватися не варто.