Незважаючи на холодну та затяжну весну в Україні вже стартував сезон продажів черешні. Якщо тиждень тому цінники на ягоду біли космічними і стартували від 700 гривень за кілограм, то зараз ціни на ринку почали знижуватися.

Наразі вартість ягоди стартує від 100 грн на вітчизняну ягоду, але імпортна коштує дорожче – від 370 грн.

Середня ціна на ринку на українську черешню становить 125 грн/кг. Про це свідчать дані ринку "Шувар".

Водночас імпортна продукція коштує 385 грн/кг (середня вартість). Максимальна ціна на черешню з-за кордону сягає 400 грн/кг, на вітчизняну – 150 грн/кг.

Черешня, facebook.com/UkrainianAgribusinessClub
Черешня, facebook.com/UkrainianAgribusinessClub

Приблизні ціни демонструються й на сайті ринку "Столичний".

Мінімальна ціна становить 150 грн/кг, середня – 180 грн/кг, а максимальна – 500 грн/кг.

Сезон на ягоду тільки стартував, тож ціни стануть ще більш доступними.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За прогнозом фахівців, цінники почнуть падати вже після 10 червня.

Черешня. Фото: скрін youtube
Черешня. Фото: скрін youtube

За словами виробників черешні, масово вийти на ринок вони планують не раніше 10 червня, за умови, якщо погодні умови будуть сприятливими для рослини.

Нагадаємо що високі цінники на черешню зумовлені тим, що основним постачальником черешні в Україні вважався Мелітополь, який зараз перебуває під окупацією.

Черешня, кадр з відео
Черешня, кадр з відео



Втім цього року ситуація з наявністю на ринках є трохи кращою, основними постачальниками ягоди є Одеська область та Закарпаття.

Раніше портал Знай повідомляв, в українських супермаркетах до літа знизили ціни на гречку, макарони та рис: скільки коштуватимуть продукти.

Крім того, ми писали, в Україні різко впали ціни на полуницю, але "акція" може швидко закінчитися: коли чекати на подорожчання.