Троє потерпілих робили ремонт у будинку, який оформлений на тещу заступника начальника одного з правоохоронних органів у м. Дніпро. У січні 2023 року в садибі цього будинку сталася пожежа, спричинена коротким замиканням.

Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

Затримання правоохоронця. Фото ДБР
Затримання правоохоронця. Фото ДБР

Правоохоронець самостійно дійшов висновку, що будівельники несуть відповідальність за пожежу, і висунув вимогу в розмірі 200 000 доларів на трьох осіб.

Він почав погрожувати їм та залякувати.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Затримання правоохоронця. Фото ДБР
Затримання правоохоронця. Фото ДБР

Заступник разом зі своїми поплічниками почали вимагати, щоб троє осіб продали свої автомобілі та майно, безоплатно займалися відновленням.

Крім цього, правоохоронець, знаючи, що один із чоловіків військовослужбовець ЗСУ, вимагав від нього щомісячно перераховувати 30 тис грн заробітної плати.

Будівельникам погрожували вбивством.

Затримання правоохоронця. Фото ДБР
Затримання правоохоронця. Фото ДБР

Для того щоб узаконити вибивання "боргу", правоохоронець зажадав від чоловіків укласти ще й фіктивні договори позики.

"Людей залякували кримінальною відповідальністю, вигадували різні терміни тюремного ув'язнення, потім почали погрожувати вбивством, обіцяючи закопати тіла так, що їх ніхто і ніколи не знайде.

До вибивання грошей із робітників він залучив ще й свого брата. Уже вдвох вони зажадали, щоб потерпілі в найкоротші терміни сплатили вигаданий борг, "- повідомили в ДБР.

Затримання правоохоронця. Фото ДБР
Затримання правоохоронця. Фото ДБР

В ході обшуків за місцями мешкання підозрюваних вилучено мобільні телефони, грошові кошти, документи, чорнові записи щодо доходів з майна, отриманого незаконним шляхом.

За такі дії їм загрожує строк до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, ми писали, що у військовій частині офіцер побив солдата-строковика: відео викликало обурення українців.

Як повідомляв "Знай.ua", поліцейського вигнали з роботи: розповів, що керівництво у Тернополі розкрадало гуманітарку