Міністерство фінансів висуває, можна сказати, "претензії" на 19,5% коштів, що збираються волонтерами, бажаючи відібрати цей "ласий шматочок". Про щозаявляютьволонтери.

Чиновники аргументують, що волонтери мають сплачувати податки зі зборів на "банки" та картки. Хоча ці кошти, які не можна назвати зайвими, зараз дуже важливі для воїнів ЗСУ, оскільки на них можна купити FPV-дрон або навіть прожектор для систем протиповітряної оборони.

Дрон. Фото: скрін youtube
Дрон. Фото: скрін youtube

Любов Шипович – засновниця благодійного фонду Dignitas – розповіла про черговий збір коштів на суму 30 мільйонів гривень, на закупівлю тисячі ударних FPV-дронів українського виробництва.

Вони не були замовлені Міністерством оборони, тому їх придбанням для воїнів ЗСУ візьмуться волонтери. Кошти було зібрано на рахунку фонду та на "банку" співзасновника Центру підтримки аеророзвідки Ігоря Луценка.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

"Людям іноді простіше дати гроші тим, кому вони довіряють, аніж фондам", - заявляє жінка.

Армія Дронов, фото: Telegram
Армія Дронов, фото: Telegram

Любов Шипович згодом додала, що вже у квітні на "банку" було приблизно 20 мільйонів гривень. Гроші вже були використані на закупівлю цих дронів. Проте, за її словами, до них звернулася фінансова служба з вимогою сплати податків у розмірі 4 мільйонів гривень — 18% податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) та 1,5% військовий збір.

Незабаром цю інформацію спростував сам міністр Сергій Марченко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Нагадаємо, відому волонтерку вигнали із закладу через її інвалідність.

Як повідомляв "Знай.ua", таки донатить: Москву атакували дрони з "Фонду помсти" Ані Лорак

Знай.ua писав, співмешканка головного "схемщика" митниці Руслана Черкаського вивезла з України 1,64 млн гривень : відкрила на них 8 клінік