Для всіх наших читачів, які з хвилюваннями ознайомились із новими тарифами на електрику, є дуже важливі новини. Так, в українському парламенті готують до розгляду зміни до закону "Про житлово-комунальні послуги".

Відомо, що цей документ передбачає можливість не платити за комунальні послуги тим громадянам, які не проживають у квартирі чи будинку, та де відсутні встановлені прилади обліку.

Про це стало відомо завдяки новій публікації на сайті Верховної Ради України.

Платіжки по комуналці, скріншот: YouTube
Платіжки по комуналці, скріншот: YouTube

"З метою запобігання неправомірному нарахуванню плати за житлово-комунальні послуги у разі фактичного непроживання зареєстрованої особи та не користування комунальними послугами (за відсутності приладів обліку), пропонується встановити відповідний механізм припинення нарахування плати за житлово-комунальні послуги", - повідомляють у поясі. ініціативи.

Популярні новини зараз
Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Українці, які не проживають у своїх квартирах, мають звернутись із письмовою заявою до постачальника послуг.

Факт непроживання зареєстрованої особи також може встановлюватися судом щодо спору між споживачем та виконавцем комунального забезпечення.

Нагадаємо, не слухайте плітки сусідок: постачальники газу показали, скільки доведеться платити українцям.

Раніше повідомлялося, що після підвищення тарифів на світ українцям зробили термінове нагадування: залишився день.

Також, перерахунок пенсій, нові тарифи та старт НМТ: головні нововведення, з якими українці зіткнуться вже в червні.