В Україні після збільшення тарифу на електроенергію деяким громадянам підвищать розмір субсидії на оплату житлово-комунальних послуг.

Підвищення отримають ті родини, які вже отримують пільги з оплати комунальних послуг.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Про це заявила в ефірі телемарафону заступник міністра соціальної політики Дар’я Марчак.

"Всі ті громадяни, які вже отримують субсидії, їм фактично взагалі не треба буде нічого робити, тому що субсидії для них збільшаться автоматично", - повідомила вона.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Субсидії. Фото: Youtube
Субсидії. Фото: Youtube

За її прогнозами, через підвищення тарифів на електроенергію ще більше громадян будуть вимушені звернутися за субсидіями.

Таким чином кількість субсидантів зросте, а державна допомога покриватиме збільшену вартість тарифів.

"Ми працюємо над спрощенням механізму видачі субсидій як офлайн, так і онлайн", — сказала Марчак.

Заступниця міністра соціальної політики розповідає про те, що держава готова до збільшення кількості людей, які потребують підтримки.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

У бюджеті на субсидії та пільги було закладено 37 млрд гривень.

Зазначимо, що вже з 1 червня українці платять удвічі більше за електроенергію. Раніше тариф для домашніх споживачів становив 1,44-1,68 грн, а починаючи з першого місяця літа — 2,64 грн/кВт-год.


Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, нові тарифи на світ набули чинності: директор Yasno розповів, якими будуть платіжки у червні .

Також наш портал інформував подорожчання всіх товарів та послуг: ціни на електроенергію для бізнесу вдарять по кожному українцю.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українців готують до повернення блекаутів у липні: кому відключатимуть світло.