Українцям продовжують масово роздавати повістки для проходження військової служби. Однак "листи щастя" приходять не лише на домашню адресу, а також на роботу, до навчальних закладів.

Влада робить все, щоб коректно вести військовий облік та знати, скільки придатних чоловіків можуть захищати кордони країни від окупантів, а ухилянтів карають. Наприклад, українці не зможуть без наслідків влаштуватися на роботу чи вступити до навчального закладу, при цьому стаючи на військовий облік. За це їм загрожує штраф – від 5100 до 8500 гривень.

Гроші, гривні: фото economy.24tv.ua
Гроші, гривні: фото economy.24tv.ua

Так, щоб влаштуватися на роботу або вступити до ВНЗ, необхідно підготувати пакет документів, окрім стандартних:

  • Посвідчення про приписку для призовника.
  • Військовий квиток або тимчасове посвідчення військовозобов'язаних осіб із таким статусом. Тобто це чоловіки віком від 18 до 60 років, які не мають причин (хвороби, інвалідність, троє дітей тощо), щоби не служити.
  • Військовий квиток для резервістів.

Також з червня представники ТЦК можуть вручати повістки всім, незважаючи на "білий квиток" або довідку зі зняття з військового обліку. Після цього необхідно пройти ВЛК, щоб встановити придатність. З цього періоду також можуть мобілізувати обмежено придатних віком від 25 до 60 років без досвіду військової служби.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Мобілізація. Фото кадр з Youtube
Мобілізація. Фото кадр з Youtube

Раніше ми писали про те, що ухилянти вигадали жахливий спосіб, щоб виїхати за кордон

Як повідомляв Знай.ua, яке покарання загрожує українцям у разі ігнорування розпочатого проходження ВВК: штраф - не найстрашніше