Щойно в Україні стартував літній сезон, вартість деяких овочів на ринку почала змінюватись. Так, у першу половину червня аналітики зафіксували здешевлення помідорів, огірків та болгарського перцю.

Про це свідчать дані порталу "Мінфін". Згідно з ними, ціни на червоні помідори суттєво впали до 76,67 грн/кг порівняно з травневими 83,42 грн/кг. У той же час рожеві стали доступнішими майже на 2 гривні, зупинившись на середній вартості у розмірі 131,60 грн/кг. А ось помідори "сливка" подешевшали на 5 гривень, до 130,35 грн/кг.

Ціни на помідори, дані Мінфін
Ціни на помідори, дані Мінфін

З початку року вартість болгарського перцю залишалася на високому рівні, але вже нині знижується. У червні овоч подешевшав до 222,33 грн/кг, якщо порівнювати з 230,59 грн/кг у минулому місяці. Ціни залежать від вибору супермаркету, найвигідніші пропозиції в Новусі та Варусі – 219,00 грн/кг.

Ціни на перець, дані Мінфін
Ціни на перець, дані Мінфін

Популярні новини зараз
Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Водночас, середня ціна огірків знизилася з 102,91 грн/кг до 94,99 грн/кг. Гладкі – з 98,96 грн/кг до 84,57 грн/кг, довгоплідні пропонують по 78,99 грн/кг. Колючі огірки можна придбати за 99,90 грн/кг, тепличні – 79,90 грн/кг. Знову ж таки, вартість коливається від вибору магазину.

Ціни на огірки, дані Мінфін
Ціни на огірки, дані Мінфін

Раніше ми писали про те, що про відчутне подорожчання: скільки українцям коштуватиме шашлик у перший місяць літа

Як повідомляв Знай.ua, українців змусять платити 5 грн за кВт: вже заявляють, що новий тариф "не відповідає реальності"

Також портал Знай.ua писав, що українцям видають продуктові набори: хто може розраховувати на гуманітарку та що потрібно для отримання