З настанням літа на плодоовочевому українському ринку відбулися зміни. Аналітики пояснили, чому ціни на деякі овочі та фрукти різко злетіли, враховуючи, що сезон розпочався набагато пізніше, ніж звичайно.

Аналітики проекту EastFruit показали огляд цін на популярні позиції із сегменту овочів та фруктів, а також назвали причини, чому ціни змінилися. Наприклад, картопля дорожчає через те, що закінчуються минулорічні запаси.

Овочі в супермаркеті, фото: Unian
Овочі в супермаркеті, фото: Unian

Ця причина також пояснює зростання цін на моркву та білокачанну капусту минулого року. Однак ранні овочі активно дешевшають, зокрема та ж капуста. Нині ціни на овоч минулого та нового врожаю зрівнялися.

Крім того, на ринку почала масово з'являтися цибуля нового врожаю, що дозволило продавцям збити ціну. Навіть тепличні огірки з помідорами дешевшають, хоч ще недавно були доступні далеко не всім. Однак болгарський перець і кабачок у цей час підвищуються в ціні, на відміну від часнику та петрушки.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

З фруктів дешевшає суниця суниці завдяки високій пропозиції. Ціни на персик зросли, а абрикос впали. Також аналітики зазначають, що збільшився мінімальний рівень цін реалізації яблука.

Огляд цін на овочі та фрукти, EastFruit та УкрОпт
Огляд цін на овочі та фрукти, EastFruit та УкрОпт

Раніше ми писали про те, що дешевше вдома зробити пекарню: в Україні кардинально змінилися ціни на хліб, макарони та борошно

Як повідомляв Знай.ua, чи чекати українцям дешевих кавунів влітку 2023: експерт відповів, що буде з цінами

Також портал Знай.ua писав, що нові пенсії виплатять одразу за три місяці, кого торкнеться підвищення до 1200 грн.