Олексію Бутенку, власнику Східної інвестиційної групи та топменеджеру "Нафтогаз Біоенергія", якого в Києві знають як власника "Конюшні Бутенка", було дозволено виїхати з України.

Його оголосили у розшук 19 травня, Бутенка звинувачують у шахрайстві в особливо великих розмірах. Протягом 2016 по 2019 рік він спустошив кишені людей, які довіряли йому.

Олексій Бутенко. Фото: Telegram
Олексій Бутенко. Фото: Telegram

За інформацією журналіста Юрія Ніколова, Бутенка кілька місяців тому звільнили з посади у "Нафтогазі", він виїхав за кордон і вже після цього його оголосили у розшук.

Раніше стало відомо, що Голосіївський райсуд міста Києва 15 травня арештував майно Бутенка, зокрема земельні ділянки та корпоративні права 9 компаній, якими повністю чи частково володіє Бутенко.

Популярні новини зараз
Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

Йдеться, зокрема, про фермерське господарство "Агро Ангел", ТОВ "Східна Інвестиційна Група", ТОВ "Коневласник", ТОВ "Робінбут", ТОВ "Конюшня Бутенко-777", ТОВ "Біогазенерго", ТОВ "Ресторан "Коневласник" та інші.

Олексій Бутенко. Фото: Telegram
Олексій Бутенко. Фото: Telegram

Арешт майна та оголошення у розшук пов’язані з кримінальним провадженням проти Олексія Бутенка, відповідно до якого у період з 2016 по 2019 рік Бутенко "шляхом шахрайства та зловживання довірою, заволодів грошовими коштами на загальну суму 420 000 доларів, що становило на той час згідно з курсом НБУ 10,56 млн грн, тобто в особливо великих розмірах".

Нагадаємо, ми писали, що знову нічому не навчилися: блогери та прості українці після обстрілу повикладали у мережу роботу ППО.

Як повідомляв "Знай.ua" спочатку закликав "руський мір", а зараз працює у військоматі Дніпра: українське правосуддя знову вражає.

Також "Знай.ua" інформував, викрито сотні колаборантів та зрадників: Держфінмоніторинг продовжує економічну боротьбу проти агресора.