Бізнес-партнер Коломойського Михайло Кіперман міг привласнити майже 600 мільйонів гривень "Укртатнафти". Правоохоронці викрили схему та вручили підозру.

Укртатнафта. Фото з ukrtatnafta.com
Укртатнафта. Фото з ukrtatnafta.com

Серед тих хто не цікавиться бізнесом Кіперман відомий як колишній чоловік співачки Віри Брежнєвої.

За інформацією правоохоронців, кошти викрали в перший день повномасштабної війни росії проти України, бо, ймовірно, не очікували відповідальності ща це.

"Схема полягала у тому, що 24 лютого 2022 року ПАТ "Укртатнафта" перерахувала на підконтрольну європейську компанію майже 600 млн грн, які передбачалися іншому постачальнику для оплати раніше зафрахтованих 84 тисяч тонн сирої нафти. На момент махінації ця сировина уже перебувала в Одеському порту і мала бути доставлена для подальшої обробки на Кременчуцький НПЗ. Для реалізації оборудки колишній топменеджмент "Укртатнафти" створив "договір-клон", в якому змінив реквізити отримувача платежу", – йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

На підставі зібраних доказів правоохоронці виявили що 600 мільйонів були перераховані на компанію яка належить Михайлу Кіперману.

Кошти за нафту ПАТ "Укртатнафта" мала перерахувати Socar.

Схема Кіпермана. Фото СБУ
Схема Кіпермана. Фото СБУ

Наразі він переховується у Швейцарії, куди виїхав 25 лютого 2022 року.

СБУ готує документи для оголошення його у міжнародний розшук.

Нагадаємо, ми писали, що на Житомирщині відкрито перший об’єкт відбудови України — нардеп Арсеній Пушкаренко.

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні дозволили блокувати дорогу автомобілям: водіям варто приготуватися.

Також "Знай.ua" інформував, у Дніпрі чиновник поліції "вибивав" із будівельників 200 тисяч доларів і погрожував вбивством.