Для всіх наших читачів, які стосуються отримання пенсійних виплат, є дуже важливі новини. Деякі громадяни цікавляться, чому, коли громадяни на своєму "заслуженому відпочинку" продовжують працювати, вони отримують пенсії з певними затримками.

Відповідь на це запитання надала начальниця Головного управління Пенсійного фонду Вінницької області Олена Корчака.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

За словами Олени Корчаки, пенсіонерам, які працюють у червні мають отримати підвищені пенсії після квітневого перерахунку, дати виплат встановлюються в останню чергу.

Так, кожному пенсіонеру встановлюється індивідуальна дата виплати пенсії з 4 до 25 числа місяця.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Першочергове декларація про виплати пенсії мають: інваліди війни; учасники бойових дій; особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною; члени сімей загиблих.

Також варто нагадати нашим читачам той факт, що для того, щоб у 2023 році вийти на пенсію, потрібно мати від 30 років страхового стажу, а ось уже у 2024 році ця вимога збільшиться на 1 рік.

З 2028 року для призначення пенсії обов'язково потрібно буде мати не менше 35 років стажу. Стаж із 1 січня 2004 року підтверджується виключно відомостями про сплату страхових внесків із Реєстру застрахованих осіб.

Нагадаємо, у ПФУ натякнули, що українцям доведеться самостійно робити "ревізії".

Раніше повідомлялося, субсидії в Україні: чи вистачить грошей у бюджеті після підвищення тарифів.

Також, субсидії 2023: нараховані кошти можна отримати двома способами.