Підрив Каховської ГЕС: МВС випустили важливе попередження

Вночі проти 6 червня окупанти підірвали Каховську ГЕС. Вже зараз вода стрімко прибуває і під загрозою підтоплення є багато населених пунктів.

Близько 03.10 6 червня з'явилися повідомлення, що Каховська ГЕС перестала існувати. Пізніше цю інформацію підтвердило ОК "Південь". Але зараз уточнюються масштаби руйнувань.

МВС України попереджає, що рівень води стрімко піднімається.

Руйнування Каховської ГЕС. Фото: скрін telegram
Руйнування Каховської ГЕС. Фото: скрін telegram

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок
Показати ще

Пригожин заявив, що Росія готова до ядерного удару: розбомблять Білгород

Ватажок приватної військової кампанії "Вагнер" Євген Пригожин висловив свої побоювання про те, що путін може відкрити валізу з червоною ядерною кнопкою, але удар прийде не по Україні, а по території Росії.

Пригожин вважає, що російські окупанти можуть завдати ядерного удару по Білгородській області. Нещодавно керівник бойовиків звинуватив Міноборони Росії в тому, що влада не може забезпечити безпеку мешканцям, а зараз розглядає такий фатальний сценарій.

Пригожин, скріншот
Пригожин, скріншот

Масштабний збій у "ПриватБанку": нічого не працює, люди чекають

По всій країні стався збій у роботі системи терміналів та банкоматів одного з найбільших українських банків "ПриватБанк". Інцидент трапився увечері у вівторок, 6 червня, коли російські окупанти зруйнували Каховську ГЕС.

Про це стало відомо завдяки інформації від представників банку у мережі Twitter.

"Друзі, нам відомо про перебої та затримки в роботі сервісів банку, зокрема Приват24, мережі банкоматів та оплатами картками через торгові термінали", - йдеться у повідомленні банку.

Банкомат ПриватБанку. Фото: скрін youtube
Банкомат ПриватБанку. Фото: скрін youtube

Українцям подарують безкоштовну розмитнення, але лише один раз і не всім: кому пощастило

Українські захисники, які брали участь у бойових діях за повномасштабного наступу росіян, від 24 лютого 2022 року, отримають можливість безкоштовного розмитнення автомобілів, якщо вони коштують менше 15 тисяч євро.

Наразі розглядається законопроект №9058, який передбачає цю ініціативу із запровадженням безкоштовного розмитнення європейських авто, що брали участь у бойових діях, для військових Збройних Сил України.

Законопроект був зареєстрований у лютому 2023 року у Верховній Раді України, і зараз його розглядають у відповідному Комітеті з фінансів, податкової та митної політики - Мар'ян Заблотський, Максим Заремський та представники громадської організації "АвтоЄвроСила".

Розмитнення авто на кордоні, скріншот: YouTube
Розмитнення авто на кордоні, скріншот: YouTube

Підрив Каховської ГЕС: у Кривому Розі жителі у паніці скуповують воду

Через підрив Каховської ГЕС, у Кривому Розі у деяких районах міста зникла вода, а у супермаркетах розпочався ажіотаж.

Люди скуповують питну воду в магазинах та масово замовляють бутильовану воду. Так було і після удару російських окупантів по греблі Карачунівського водосховища восени 2022 року.

У мережі показали пляшку 6 літрів за 239 грн. Є інформація, що це не відповідає дійсності, але повідомляється, що є магазини, де люди розібрали всю воду із полиць.

Каховська ГЕС, скріншот: YouTube
Каховська ГЕС, скріншот: YouTube