Існує 4 програм підтримки та розвитку бізнесу, якими можна скористатися зараз.

Тривалість програм — до трьох років. Державна служба зайнятості пропонує роботодавцям ряд компенсаційних програм для підтримки та розвитку бізнесу. Про це йдеться на сайті відомства.

Переселенці, фото з focus.ua
Переселенці, фото з focus.ua

За працевлаштування зареєстрованих безробітних

Вона включає:

Компенсацію фактичних витрат у розмірі єдиного внеску за відповідну особу за місяць, але не більше подвійного розміру мінімального страхового внеску — за працевлаштування роботодавцем строком не менше ніж на 2 роки за направленням центру зайнятості зареєстрованих понад 1 місяць безробітних певних категорій громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, та осіб, які перебувають на обліку понад 6 місяців. Загальна тривалість виплати - 12 місяців упродовж 2 років.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Компенсацію в розмірі 50% мінімальної заробітної плати, встановленої законодавством на момент виплати — за працевлаштування роботодавцем за направленням центру зайнятості зареєстрованих безробітних певних категорій громадян. Загальна тривалість виплати - 6 місяців упродовж року.

Переселенці. Фото: скриншот Youtube
Переселенці. Фото: скриншот Youtube

Компенсацію в розмірі 50% фактичних витрат на оплату праці, встановленої законодавством на момент виплати — за працевлаштування роботодавцем за направленням центру зайнятості зареєстрованих безробітних певних категорій громадян. Загальна тривалість виплати — до 6 місяців за умови працевлаштування строком до 1 року.

На оплату праці за працевлаштованих безробітних з-поміж ВПО

Компенсація надається роботодавцю за умови працевлаштування зареєстрованих безробітних з-поміж ВПО за направленням центру зайнятості на умовах строкових трудових договорів і збереження гарантій зайнятості таких осіб протягом періоду, що перевищує тривалість виплат у 2 рази.

Розмір компенсації: фактичні витрати на оплату праці, але не вище двох розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законодавством на момент виплати. Загальна тривалість виплати - 6 місяців упродовж року.

служба зайнятості
служба зайнятості

За працевлаштування ВПО унаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану

Компенсація надається роботодавцю за кожну працевлаштовану особу з-поміж ВПО на умовах строкового або безстрокового трудового договору (контракту), гіг-контракту, зокрема за сумісництвом, яким забезпечено працевлаштування такої особи з розміром заробітної плати за повністю виконану місячну (годинну) норму праці не нижчим розміром мінімальної заробітної плати.

Нагадаємо, ми писали, що озвучено важливі правила для українських переселенців.

Як повідомляв "Знай.ua", киянам роздадуть продукти: де можна отримати набори.

Також "Знай.ua" інформував, що у "єЧерга" змінили механізм реєстрації авто для перетину кордону.