Постанову про спрощення процедури отримання паспорта підтримав Кабінет міністрів України.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. Державна міграційна служба, її територіальні органи, закордонні дипломатичні установи матимуть доступ до Держреєстру актів цивільного стану громадян.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

"Таким чином, ці органи отримуватимуть відомості про державну реєстрацію народження фізичної особи та її походження у формі витягу з цього реєстру", - уточнили у відомстві.

У міністерстві розповідають, що ухвалена ініціатива дозволить українцям, які в'їжджають на територію України з тимчасово окупованих територій через треті держави, швидше відновити паспортні документи.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Паспорт України. Фото: скриншот Youtube
Паспорт України. Фото: скриншот Youtube

"Також це оптимізує роботу державних органів, адже суттєво скоротиться час опрацювання запитів на отримання паспортів", – розповіли у відомстві.

Українці можуть оформлювати паспорт собі та дитині. Кабмін вже ухвалив зміни до постанови "Про реалізацію експериментального проєкту щодо одночасного оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого), обміну паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон".

Нагадаємо, ми писали, що озвучено важливі правила для українських переселенців.

Як повідомляв "Знай.ua" киянам роздадуть продукти: де можна отримати набори.

Також "Знай.ua" інформував, на Чукотці яйця почали продавати за паспортом через гострий дефіцит.