В Україні вже другий рік триває велика війна, багато громадян залишили свої рідні міста та селища. Тепер людям доводиться виживати там, де вийшло. Якщо офіційно оформити статус внутрішньо-переміщеної особи (ВПО), то можна повчити доступ до деяких пільг.

І зараз ми вже не говоримо про те, що переселенці можуть претендувати на фінансову підтримку, цієї інформації в мережі достатньо.

Проте український уряд з 1 червня вирішив спростити деякі сервіси та послуги для ВПО.

Допомога ВПО, скріншот: YouTube
Допомога ВПО, скріншот: YouTube

Давайте дізнаємося, що змінилося, коли почали діяти нові правила для переселенців.

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються
Показати ще

Так, 2 червня в Україні набув чинності закон, який спрощує правила реєстрації місця проживання для внутрішньо переміщених осіб.

Йдеться про тих ВПО, чия адреса постійної реєстрації знаходиться на тимчасово окупованій території або в районі активних бойових дій.

Відтепер такі переселенці можуть реєструватись за новим місцем проживання без зняття реєстрації за попереднім.

Допомога ВПО. Фото: Youtube
Допомога ВПО. Фото: Youtube

Також ці категорії ВПО отримали право оформити або обміняти документи, вклеїти нову фотографію у паспорт за місцем звернення у регіональному підрозділі міграційної служби.

Крім цього, законом спрощується реєстрація дітей ВПО - їх місцем реєстрації вважатиметься місце проживання батьків або інших законних представників, з яким проживає дитина.

Нагадаємо, навчання, оздоровлення, харчування: на які пільги мають право діти-переселенці.

Раніше повідомлялося, ціни стають непідйомними: в Україні через великий попит дорожчає свинина.

Також, українцям розповіли як правильно добровільно платити аліменти на дитину, щоб потім не було проблем із судом.