Повідомляють про десятки тисяч риб на обмілілих водоймах, які задихаються на сонці без води.

Така сама ситуація найближчими днями може розвинутися не лише на Дніпровщині, а також в інших постраждалих регіонах країни. У МОЗ нагадали, що мертву рибу або ту, що вмирає, не можна збирати для подальшого зберігання, готувати чи споживати.

Мертва риба. Фото: Youtube
Мертва риба. Фото: Youtube

Масовий мор риби розпочався в селі Марʼянське Дніпропетровської області 7 червня внаслідок підриву окупантами дамби Каховської ГЕС та різкого зниження рівня води у водосховищі.

"Жоден спосіб приготування не зробить її безпечною для вас: таку рибу не можна вживати, зокрема, сушити, в’ялити, смажити чи варити. Ця риба може містити збудники інфекційних хвороб, паразитів чи небезпечні хімічні речовини", – повідомляють медики.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Мертва риба. Фото: Youtube
Мертва риба. Фото: Youtube

Уникайте купівлі риби в місцях стихійної торгівлі. Одну з найбільших загроз може становити ботулізм – гостре інфекційне захворювання. Воно виникає в результаті вживання продуктів, отруєних токсинами, що виробляються бактеріями-збудниками хвороби.

Токсин є одним із найсильніших від усіх відомих біологічних отрут.

Інфографіка МОЗ
Інфографіка МОЗ

Нагадаємо, ми писали, що підрив Каховської ГЕС: у Кривому Розі мешканці в паніці скуповують воду.

Як повідомляв "Знай.ua" люди з дахів благають про допомогу: воїни ЗСУ з дрона показали пекло на лівому березі Дніпра.

Також "Знай.ua" інформував, московські попи назвали "карою божою" підрив Каховської ГЕС: за виселення з Лаври.