Через підрив Каховської ГЕС, в Кривому Розі у деяких районах міста зникла вода, а у супермаркетах почався ажіотаж.

Люди скуповують питну воду у магазинах та масово замовляють бутильовану воду. Таке було і після удару російських окупантів по греблі Карачунівського водосховища восени 2022 року.

Вода з крану в Кривому Розі. Фото: Telegram
Вода з крану в Кривому Розі. Фото: Telegram

В мережі показали пляшку в 6 літрів за 239 грн. Є інформація, що це не відповідає дійсності, але повідомляється, що є магазини, де люди розібрали з полиць усю воду.

Вода у супермаркеті. Фото: Telegram
Вода у супермаркеті. Фото: Telegram

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

З самого ранку 6 червні криворіжців попереджали про те, що слід запастися водою, проте вона вже була не найкращої якості. В мережі поділилися іржавою рідиною

Вода з крану в Кривому Розі. Фото: Telegram
Вода з крану в Кривому Розі. Фото: Telegram

Варто зазначити, що вода зникла не у всіх районах міста. Ті, хто під'єднані до Карачунівського водосховища проблем з водою не відчувають.

У Кривому Розі на 30% міста вода подається від Карачунів – тому ризиків немає для Центрально-Міського, частково - Металургійного, Довгинцівського та Саксаганського районів. На 70% міста (решта районів) вода подається від Каховського водосховища через водосховище "Південне".

Також до містян звернувся голова військової адміністрації міста, Олександ Вілкул, та заявив, що найперша задача заощадити споживання води. Люди в паніці стали не лише скуповувати, але й набирати воду, що призвело до зупинки насосів.

Нагадаємо, ми писали, що Каховська ГЕС пішла під воду: рятувальники допомагають місцевим жителям та тваринам, а Крим уже без води.

Як повідомляв "Знай.ua" підрив Каховської ГЕС: МВС випустили важливе попередження.

Також "Знай.ua" інформував, підрив окупантами Каховської ГЕС: Укренерго зробило важливу заяву.