Перший тиждень літа приніс незначне ослаблення цін на ринку живця свиней. Середньозважена вартість свиней забійних кондицій склала 83 гривні за кіло, що на 3% менше, ніж тижнем раніше. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані аналітиками асоціації "Свинарі України".

На заході України більшість товарних партій реалізувалися за ціною від 82 до 83 гривень за кілограм. Водночас у центральній частині країни ціни були вищими – переважно 83-85 гривень за кілограм. Найдорожче живець свиней реалізовували у східних регіонах – по 86 гривень за кіло і більше.

М'ясний ринок. Фото: скрін youtube
М'ясний ринок. Фото: скрін youtube

Аналітики наголошують, що найнижчий рівень пропозиції кондиційної свинини спостерігається на сході. Водночас у центральних регіонах ситуація також далека від профіциту.

Ціни на м'ясо, скріншот: YouTube
Ціни на м'ясо, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

За словами більшості переробників, споживча активність, спровокована початком шашличного сезону, трохи вщухла, але реалізація свинини продовжується в темпах не нижче середнього.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, відчутне подорожчання: скільки українцям коштуватиме шашлик у перший місяць літа.

Також наш портал інформував, літо в Україні почалося з несподіваного здешевлення алкоголю: які ціни в супермаркетах.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, чеки на півзарплати відійдуть у минуле? В Україні прогнозують зниження цін на важливі продукти.