На початку літа в Україні спостерігається деяке зниження цін не лише на популярні крупи, а й на макаронні вироби. Скільки коштує продукція в українських супермаркетах, свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Червень розпочався для українців зі здешевлення гречаної крупи, а також рису, який навесні помітно додав у ціні. На цьому бакалія не припинила дешевшати. Так було в першій декаді червня спостерігається ослаблення ціни макаронні вироби.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Вермішель

Вермішель довга у середньому продається по 26,90 гривні за кілограм. Цінник залишився незмінним, якщо порівнювати з минулим місяцем. Водночас, коротка вермішель знизилася в ціні до 26,89 гривні за кілограм. Для порівняння у травні цінник був на рівні 29,85 гривні за один кілограм.

Ціни на макаронні вироби. Фото: скрін Мінфін
Ціни на макаронні вироби. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Макарони

Середній цінник на макарони пір'я встановився на позначці 28,20 гривні за кілограм. У травні їхня вартість становила 28,45 гривні за кіло, тобто продукт втратив у ціні в середньому всього 25 копійок. Найнижчий цінник на продукт фіксується в мережі Novus – 25,99 гривні за кіло, а найдорожче ці макарони продаються в Auchan – 32,50 гривні за кіло.

Ціни на макаронні вироби. Фото: скрін Мінфін
Ціни на макаронні вироби. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, зможуть дозволити навіть пенсіонери: в Україні впали ціни на популярну літню ягоду.

Також наш портал інформував, українців порадували суттєвим зниженням цін на овочі: скільки коштують помідори, огірки та перець у червні.

Крім того, ми писали, яєчня тепер буде по кишені кожному українцю: експерти пояснюють, чому ціни на яйця продовжують падати.