ВАКС обрав запобіжний захід тримання під вартою Сергію Бєлашову, його підозрюють у справі щодо постачання газу для "Укрзалізниці" за завищеними цінами.

ВАКС призначив альтернативну заставу у 30 млн грн. Запобіжний захід діятиме до 9 серпня включно. У тг-каналі "Всі ходи записані" зазначається, що схемою Бєлашов користувався з 2016 по 2020 роки.

Сергій Бєлашов. Фото: Вікіпедія
Сергій Бєлашов. Фото: Вікіпедія

Прокурор САП просив призначити понад 120 млн грн альтернативної застави, а захист наполягав, що підозра необґрунтована і тримання під вартою Бєлашова, який з 2009 року має інвалідність 2 групи, порушує Конвенцію і матиме ознаки катування.

Бєлашов також є очільником фракції "Батьківщина" у Полтавській облраді. Серед нардепів, що готові були взяти Бєлашова на поруки була зокрема і очільниця "Батьківщини" Юлія Тимошенко.

Популярні новини зараз
Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Укрзалізниця. Фото: Youtube
Укрзалізниця. Фото: Youtube

Нагадаємо, Сергій Бєлашов є одним із підозрюваних у справі щодо махінацій із закупівлями природного газу для потреб "Укрзалізниці" поза тендерами. Слідство вважає, що до схеми, яка у 2016-2020 роках нібито завдала 206 млн грн збитків, була причетна компанія "Скела Терциум".

"Скела терціум", в обхід тендерних процедур, у 2016-2020 роках постачала держпідприємству газ із націнкою від 200 грн до 1000 грн на 1000 кубометрів. Детективи нарахували щонайменше 200 млн грн вкраденого бюджету.

Нагадаємо, ми писали, що Трубіцин, Олійник, Іванющенко: Євген Карась обіцяє полювання на депутатів, які прихопили із собою за кордон вкрадене.

Як повідомляв "Знай.ua" Ігор Черкаський про необхідність внесення росії до "чорного списку" FATF.

Також "Знай.ua" інформував, військовий пояснив, що занапастило чиновника Кличка Нікоряка.