На українському ринку відновилося зростання цін на суницю садову (полуницю), хоча здавалося, що тенденція до здешевлення закріпилася. Так, виробники змогли підвищити відпускні ціни на свою продукцію, а сприяв цьому один фактор.

Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit. Подорожчання полуниці пов'язане з тим, що на ринок вона надходить у маленьких та нестабільних обсягах, бо погана погода не дозволила садівникам розпочати збір врожаю.

Полуниця. Фото: Youtube
Полуниця. Фото: Youtube

Дані моніторингу свідчать, що з початку цього тижня ціни на полуницю від місцевих господарств зросли в середньому на 28%. Садівники реалізують продукцію на ринку по 40-80 грн/кг, проте все залежить від якості та обсягу партії.

"Зростання цін у даному сегменті надає підтримку не лише зменшення пропозиції місцевої ягоди на українському ринку, а й попит, який, за словами операторів ринку, залишається на досить високому рівні", - додали аналітики.

Популярні новини зараз
Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Також українцям розповіли, що нині полуниця продається на 14% дорожче, ніж минулого року, але гравці ринку вважають, що ціни невдовзі можуть знизитися завдяки тому, що погода стабілізується та пропозиція ягоди побільшає.

Ягоди на ринку, фото з відкритих джерел
Ягоди на ринку, фото з відкритих джерел

Раніше ми писали про те, що українці хапаються за серце від нових цін на черешню: смак літа, що не по кишені

Як повідомляв Знай.ua, українцяс показали нові ціни на сіль, цукор, соду та борошно: скільки коштують продукти у червні

Також портал Знай.ua писав, що салати можна їсти щодня? В Україні змінилися ціни на огірки, помідори та капусту