Українцям, які не можуть самостійно оплачувати комунальні послуги, надають житлову субсидію. Вона покриває частину витрат.

Лише певні категорії громадян можуть розраховувати на державну допомогу, але серед тих, хто потребує, також можуть бути діти. У Головному управлінні Пенсійного фонду у Запорізькій області відповіли, чи призначають субсидії неповнолітнім особам.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Так, якщо у житлових приміщеннях зареєстровані неповнолітні діти, які залишилися без батьківського піклування або недієздатні особи під піклуванням, субсидія може бути призначена за заявою опікуна.

Розмір соціальної допомоги розраховується, виходячи з рівня пенсії у зв'язку із втратою годувальника та інших виплат, які призначаються опікуну підопічних дітей.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

"Розмір пенсії у зв'язку із втратою годувальника не враховується до сукупного доходу опікуна (піклувальника) у разі його звернення за призначенням житлової субсидії за зареєстрованим/задекларованим місцем проживання", - додали до ПФУ.

Діти. Фото Freepik
Діти. Фото Freepik

Водночас субсидію не можуть призначити неповнолітнім дітям, які мають батьків, але мешкають самі. Однак це не стосується студентів денної форми навчання, місце проживання яких зареєстроване у гуртожитках.

Нагадаємо, ще одна категорія українців зможе отримати допомогу від держави.

Раніше ми писали про те, що банки та обмінки зобов'язані приймати старі долари: потрібно загрожувати скаргами та перевірками

Як повідомляв Знай.ua, перші українці отримали компенсацію на ремонт пошкодженого житла: хто у пріоритеті