Підрив Каховської ГЕС та масове затоплення знищили всі надії на постачання овочів із Херсонської області. Щоб хоч частково заповнити ринок, на Львівщині хочуть на 7% збільшити територію для вирощування продукції.

Попри спроби, цих овочів все одно недостатньо для компенсації дефіциту, який виник через катастрофу на Херсонщині, заявили в офіційному Медіацентрі при Львівській ОВА.

Овочі, скріншот: YouTube
Овочі, скріншот: YouTube

"Надії на львівських аграріїв цього сезону надзвичайно великі через окуповані території, тому Львівщина збільшувала посівні площі під усі види аграрних культур, так само буде і наступного сезону, зокрема збільшаться площі під овочі борщового набору", - розповіли українцям.

Однак директор департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВ Тетяна Гетьман попередила, що Львівщина не зможе компенсувати втрати, тож є ризик дефіциту овочів.

Популярні новини зараз
У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду
Показати ще

У той же час очікується, що в інших регіонах теж збільшать посівні площі, щоб ціни в майбутньому не так сильно кусалися, проте потрібно готуватися до того, що вони залишатимуться вищими за середній рівень, ніж за останні 5 років.

Супермаркет. Фото: скрін youtub
Супермаркет. Фото: скрін youtub

Раніше ми писали про те, що на цінник без сліз не поглянеш: як змінилася вартість свіжої і мороженої риби в перший місяць літа

Як повідомляв Знай.ua, одним десятком можна не обмежуватися: в Україні впали ціни на яйця

Також портал Знай.ua писав, що в українських супермаркетах похитнулися ціни на майонез та кетчуп: скільки можна заощадити