Цього року іноземні університети, як і в попередні роки, з нетерпінням чекають на студентів з України.

Вчителі зізнаються, що багато батьків налаштовані відправити своїх дітей, особливо хлопчиків, навчатися за кордон. Але щоб зробити цей крок, потрібно встигнути до того моменту, коли їм виповниться 18 років, адже в іншому випадку, зі зрозумілих причин, кордон буде закрито — повномасштабна війна триває, як і заборона на виїзд чоловіків із країни.

Мобілізація 2023: Фото: Youtube
Мобілізація 2023: Фото: Youtube

Торік із серпня почалися проблеми для молодих людей, які вже надійшли чи навіть навчалися в іноземних університетах, але повернулися до України.

Усім, кому виповнилося 18 років, заборонили залишати країну, незважаючи на запрошення іноземних навчальних закладів, квитки, що підтверджували оплату навчання, а також дозволи від військкомату на виїзд із відстрочкою від армійської служби. Студенти склали петицію та зібрали 25 тисяч підписів, але це не дало результатів.

Популярні новини зараз
Чи буде в Україні долар по 50 гривень: експерт розповів, до чого готуватись Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

На 17-річних українців ці обмеження не поширюються. Щодо тих 17-річних, яких зупиняли на кордоні, то це сталося лише через відсутність спеціального документа — приписного.

Мобілізація в Україні, скріншот: Youtube
Мобілізація в Україні, скріншот: Youtube

Все, що можуть надати молоді, це довідка про навчання, яка дає право на відстрочку від мобілізації. А ось для вступу до іноземних університетів за дистанційної форми навчання — не потрібна наявність приписного з Територіального центру кадрового забезпечення.

Нагадаємо, скільки українці можуть заробити в Європі: експерт розповів, від чого залежить рівень зарплати

Як повідомляв "Знай.ua", зібралися у відпустку чи відрядження? Чи можуть заброньовані українці виїхати за кордон

Знай.uа писав, сексологиня похвалилася передплатникам, що може собі дозволити повезти свого чоловіка на Мальдіви: гроші дівчина заробляє не лише навчанням