Ще нещодавно на українському ринку спостерігалося зростання цін на молоду картоплю, але як тільки пропозиції місцевої продукції побільшало, ситуація стабілізувалася. А ось торішня картопля навпаки подорожчала, бо запаси практично закінчилися.

Аналітики проекту EastFruit розповіли, що відбувається з іншими овочами в Україні. Зокрема, морква врожаю минулого року почала знижуватись у ціні, але рання подорожчала. Також українців попереджають про дефіцит та підвищення вартості столового буряка.

Овочі в супермаркеті, фото: Unian
Овочі в супермаркеті, фото: Unian

"Збільшення пропозиції цибулі нового врожаю провокує зниження цін, дешевшає і часник. Продовжують знижуватися ціни на тепличні овочі. А збільшення пропозиції огірка з літніх теплиць південних регіонів країни взагалі обвалило ціни. салат. У той же час діапазон цін на зелену цибулю розширився", - повідомили аналітики.

У сегменті фруктів ціни зросли на персики, абрикоси. Також спостерігається подорожчання суниці садової через різке похолодання.

Популярні новини зараз
Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати
Показати ще

У той же час на ринку дешевшають яблука, кавуни, диня та черешня, а з імпортної продукції ціни злетіли на апельсини та ківі.

Огляд цін, дані EastFruit та УкрОпт
Огляд цін, дані EastFruit та УкрОпт

Раніше ми писали про те, що подорожчання: який продукт значно зріс у ціні в супермаркетах

Як повідомляв Знай.ua, після подорожчання електрики можна буде платити вдвічі менше: як це зробити

Також портал Знай.ua писав, що в Україні падають ціни на м'ясо: скільки коштуватиме кілограм свинини, курятини та сала