Після гучного скандалу пов'язаного з обмінниками, які брали комісію за зношені купюри, в Україні пропонують накладати штраф.

За незаконні відмову або обмеження у здійсненні готівкових валютних операцій в Україні пропонують накладати штраф, розмір якого може сягати до 17 000 гривень, йдеться у картці проєкту 9404.

Обмінники. Фото: YouTube
Обмінники. Фото: YouTube

Це пов'язано з проблемою, яка виникла в травні 2023 року. Нагадаємо, пункти обмінну та деякі банки брали комісію за прийом нібито "зношених" чи старих доларів.

Хоча, як запевняють в НБУ, брати комісію можуть лише у тому разі, якщо купюри суттєво пошкоджені. Якщо ж купюри з незначними пошкодженнями, то їх повинні приймати. Це тягне за собою накладення штрафу від п'ятисот (8500 гривень) до однієї тисячі (17 000 гривень) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду
Показати ще

Скриншот пояснювальної записки закону
Скриншот пояснювальної записки закону

За інші порушення порядку здійснення валютних операцій пропонують накладення штрафу на юридичних осіб та громадян — суб'єктів підприємницької діяльності від однієї тисячі (17 тисяч гривень) до трьох тисяч (51 тисяч гривень) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Зазначається, що проєкт закону спрямовано на розгляд Комітету.

Нагадаємо, ми писали, що крадіжка грошей із банківської картки: юристи дали алгоритм дій, який допоможе повернути кошти.

Як повідомляв "Знай.ua" "довелося викликати поліцію": українка стверджує, що ПриватБанк видав їй фальшиві долари.

Також "Знай.ua" інформував, "Ощадбанк" спростив життя українців новою послугою: як раніше вже не буде.