На мережах НЕК "Укренерго" виникла аварійна ситуація, внаслідок якої у кількох районах Києва відбуваються екстрені відключення електроенергії. Без світла близько 100 тисяч жителів столиці Про це повідомляють у КМВА.

На мережах НЕК "Укренерго" сталася аварія та по столиці припинено подачу електроенергії 100 тисячам споживачів. У ДПЕК заявили, що за розпорядженням "Укренерго" по Києву проводяться екстрені відключення світла. Зокрема, електроенергії немає у частині Шевченківського, Святошинського, Солом'янського, Голосіївського та Подільського районів.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Як відзначають енергетики, відключення було запроваджено через системну аварію в енергосистемі. Час відновлення електропостачання наразі невідомий. Споживачів обіцяють проінформувати про це додатково.

Популярні новини зараз
Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати
Показати ще

Варто зазначити, що раніше "Укренерго" просило українців більш економно споживати електроенергію. Енергосистема сильно ослабла після російських обстрілів і зараз проводяться дуже складні ремонтні роботи. Зайве навантаження на енергосистему з боку споживачів – дуже ускладнює процес відновлення обладнання.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як ефективно заощадити на електриці в літню спеку: квитанції "схуднуть" вже за тиждень.

Також наш портал інформував, телевізор і пралку можна не вкривати серветкою: українцям підказали, як уникнути вимкнення світла.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що Україна може уникнути відключень електроенергії: глава "Укренерго" назвав умову.