В Україні літо почалося із захмарних цін на популярні ягоди, зокрема полуницю. У другій половині червня ситуація із цінами трохи стабілізувалася. За скільки можна купити полуницю в українських супермаркетах, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Через нестабільні погодні умови збирання полуниці в Україні розпочалося пізніше і на внутрішній ринок надходили нестабільні та малооб'ємні партії продукції. Отже, цінники неприємно здивували українського споживача.

Полуниця. Фото: скрін youtube
Полуниця. Фото: скрін youtube

Станом на 22 червня середня вартість полуниці в українських супермаркетах становить 73,05 гривні за кілограм. Для порівняння у травні середній цінник на ягоду був значно вищим – 133,24 гривні за кілограм. Діапазон цін на полуницю починається з 62,99 та сягає 83,10 гривні за кілограм, залежно від торгової мережі.

Ціни на полуницю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на полуницю. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Втім, незважаючи на здешевлення, полуниця у супермаркетах залишається досить дорогою. Любителям цієї ягоди слід спробувати успіх на ринках, де можна поторгуватися і придбати товар за більш привабливою ціною.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, викладати півзарплати не доведеться: на прилавках супермаркетів з'являються дешеві овочі, які ціни.

Також наш портал інформував, вигідніше купити м'яса: супермаркети показали космічні ціни на сосиски та сардельки, дорого навіть у свята.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, морква з картоплею дешевшають, а буряк - у дефіциті: українцям розповіли, що відбувається з цінами на інші овочі.