Знову і знову шахраї намагаються обдурити українців, вигадуючи нові схеми, аби вкрасти їхні гроші чи отримати доступ до особистих банківських даних.

Однією з найпоширеніших схем є використання відомих брендів, таких як "Укрпошта", OLX і так далі - за допомогою надсилання повідомлень із попередженнями на мобільні телефони.

"Укрпошта". Фото: скрін youtube
"Укрпошта". Фото: скрін youtube

Якщо ви отримали SMS від невідомого відправника, в якому замість імені або назви використано набір символів, з ймовірністю це спроба шахраїв обдурити вас. Вони видають себе за представників відомих компаній та дають неправдиву інформацію, щоб незаконно отримати ваші особисті дані.

Останнім часом громадяни отримують SMS, які, здається, надійшли від "Укрпошти" та містять таке повідомлення: "Ваша посилка припинена доставка. Оновіть адресу, щоб сплатити за доставку. Відповідь 1, щоб отримати посилання". Потім пропонується перейти за посиланням, яке, на жаль, є фішинговим сайтом, тобто підробкою.

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Завдяки досконалій імітації оригінальних сайтів, відразу не завжди легко дізнатися про підробку. Багато хто, прочитавши таке попередження, не усвідомлює, що натискає на гачок шахраїв, переходячи за посиланням.

А далі відбувається очікуване: зловмисники отримують доступ до вашої особистої та фінансової інформації, включаючи ПІБ, номер телефону та дані банківських карток. У жодному разі не довіряйте подібним текстовим повідомленням.

Нагадаємо, українці отримують сумнівні розсилки від "Укрпошти": у компанії попередили про небезпеку

Як повідомляв "Знай.uа", "люди один одного підтримують, а ви...": українці помітили, що з рахунків "Київстару" безвісти пропадає 100 грн

Знай.ua писав, ПриватБанк "поставив на лічильник" клієнта після того, як з його карти вкрали 50 тисяч: "Шахрайства не бачать"