У літній період сума субсидій для деяких пенсіонерів могла зменшитись. Нараховувати урізані виплати почали із двох причин. Про це заявила начальник Головного управління Пенсійного фонду у Вінницькій області Олена Корчака.

Насамперед важливо врахувати те, що влітку в Україні суттєво знизився розмір субсидії через настання неопалюваного періоду. З 1 травня по 30 вересня українці споживають набагато менше енергоресурсів, тому суми платіжок нижчі і розмір допомоги, відповідно, теж.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Зазначається, що пенсіонери можуть отримати меншу субсидію, ніж, наприклад, минулого літа. Це пов'язано з індексацією пенсій, що відбулася у березні. Доходи пенсіонерів збільшились, що спричинило перерахунок суми виплат на оплату комунальних послуг. В той самий час, деяким пенсіонерам зовсім могли нараховувати "нульову" субсидію.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

"Кожна субсидія розраховується індивідуально і залежить від витрат, які використовує домогосподарство, та доходів, які отримують члени домогосподарства. Враховуючи, що пенсійна виплата зросла, відповідним чином розмір субсидії міг змінитися або взагалі дорівнювати нулю", - пояснюють у ПФУ.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям планують зменшити розмір субсидії: на яких підставах.

Також наш портал інформував, у яких випадках не призначать субсидію на комуналку: українцям можуть відмовити.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, субсидії на понаднормову площу житла: коли ПФУ може "заплющити очі" та призначити допомогу.