Український бізнесмен, якого вимагають екстрадіювати до США, Дмитро Фірташ хоче отримати імунітет, за допомогою призначення на диппосаду від Білорусі.

Фірташ намагається отримати дипломатичний імунітет через роботу при UNIDO. Це випливає з тексту рішення Вищого земельного суду Відня у кримінальних справах від 14 червня. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Дмитро Фірташ
Дмитро Фірташ

Повідомляється, що Організація Об'єднаних Націй з промислового розвитку (UNIDO) - одна з маловідомих для широкого загалу міжнародних агенцій у структурі ООН, яка має сприяти індустріалізації постколоніальних країн третього світу.

Суд апеляційної інстанції у своєму рішенні від 14 червня зобов'язав суд першої інстанції при повторному розгляді врахувати роботу Фірташа у структурах ООН і визначити, чи підпадає він під статус дипломата. Якщо відповідь буде позитивною, українець зможе уникнути екстрадиції до США, де його обвинувачують у корупції й відмиванні коштів. — йдеться у статті.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Усього 30 гривень, і ти на зв'язку: у Vodafone підказали, як можна заощадити Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Дмитро Фірташ
Дмитро Фірташ, скрін з відео

Якщо суд визнає українця дипломатом з усіма відповідними привілеями, розгляд справи про його екстрадицію буде призупинено, доки діятиме дипломатичний мандат.

Цікаво, що Віталій Кличко скаржиться на постійне цькування та перешкоди в роботі від діючої влади. Перепризначення його з посади голови КМДА висить на волосинці. До того ж, Віталій Кличко зізнавався, що спілкується з Дмитром Фірташем. Про це він розповідав кілька років тому, коли олігарх не став настільки токсичним. За словами мера Києва, він обговорював із олігархом питання медійної підтримки, але жодних документів між ними підписано не було. Щоправда, дуже рідко хто хизується саме підписаними документами.

Основною темою розмови між мером Києва та українським олігархом, за словами першого, стала медійна підтримка, за якою той звернувся до Фірташа: "Звертався за підтримкою медіаресурсом до всіх представників так званого великого бізнесу. Щоб доступ цей був".

Також мер Києва Віталій Кличко приятельськи спілкується із забудовником, медіа-магнатом та спонсором "Голосу" Томашем Фіалою, а також власником боргів київського метрополітену Павлом Фуксом. З Ігорем Коломойським, Віктором Пінчуком, Рінатом Ахметовим та всіма іншими столичний градоначальник зрозуміло знайомий, але близьких стосунків не підтримує.

Нагадаємо, ми писали, що 1,5 млрд грн на дорогу до мажорного ЖК: Кличко вирішив, що кияни оплатять комфорт багатіїв

Як повідомляв "Знай.ua", що "збіговисько" ОПЗЖ в Монако збереться на розпил грантів: серед запрошених проросійські корупціонери та відомі українські спортсмени.

Також "Знай.ua" інформував, Георгій Біркадзе розповів, що показав нам бунт пригожина і вагнерівців.